Äta i KivikÄven om Kivik är mest känt för sitt fiskeläge och sina vackra äppelodlingar så äter man här annat än bara fisk och äpplen. Man dricker inte heller enbart äppelcider även om den är väldigt välsmakande. I och omkring Kivik kan du hitta mat som tillfredsställer alla olika smaker och åldrar, du kan äta allt från en enkel sallad du själv plockar ihop i affären, korv med bröd i korvkiosken till lyxiga trerätters med god dryck till. Hur hittar man då till de olika ställena som man kanske kan vara intresserad av?

Kiviks Restaurang och pizzeria har alltid råvaror från Italien i sina pizzor som de bakar med kärlek i sin vedeldade stenugn. De välkomnar alla att komma och prova deras utsökta pizzor och de flesta som ätit här är mycket nöjda.

Friden gårdskrog har också de vedeldad stenugn där de gör sina pizzor, de erbjuder istället för autentiska råvaror från Italien ett närproducerat alternativ för den som på ett ekologiskt sätt vill njuta av kontinentala smaker.

Restaurang Lind som drivs av Åsa och Viktor Lind ligger på torget i Kivik, tanken de vill förmedla är att här ska du kunna slappna av och bara njuta. Det gör man verkligen, med en mycket bra meny med lokala råvaror och en väldigt hemtrevlig atmosfär så blir man inte bara mätt här, man trivs här. Det spelar ingen roll om du väljer en full trerätters middag eller om du bara stannar till för en fika, du blir lika väl omhändertagen ändå.

Kiviks hotell har en fantastik restaurang som man kan besöka för att avnjuta skånska läckerheter. På sommaren kan man välja att sitta ute på terrassen för njuta av den slående naturen. Menyn förändras beroende på säsong men man strävar alltid efter att erbjuda både internationell och lokal mat fast med råvaror från orten där det är möjligt.

Det spelar inte så stor roll vad du råkar vara sugen på att äta när du är i Kivik. Kanske har du bott ett par dagar på en camping och börjar tröttna lite på att stå framför grillen. Ta då med din familj ut på ett kulinariskt äventyr och välj någon av de restauranger vi nämnt, eller promenera runt en stund och välj ut en annan som kanske passar dig bättre. Det finns matställen för alla smaker här och i sann skånsk anda och tradition så ska ingen någonsin behöva gå hungrig här.