Kivik är en kär sommarstad för många. Naturen och aktiviteterna gör att många kommer hit under årets varmare dagar. Men hur ser egentligen serviceutbudet ut? Klart är att det finns en hel del att göra och upptäcka för dem som besöker staden. Samtidigt finns det vardagliga tjänster att använda sig av för den som bor här en längre tid.

Restauranger

Det finns flertalet restauranger med mycket hög kvalitet i området. Till exempel:

 

  • Buhres ligger vackert beläget vid hamnplan, bara ett stenkast från havet. Här är det främst fisk och skaldjur som gäller ­– allt ifrån stora räkmackor och fiskrätter till skaldjurslådor.
  • Eva på Torget. Den här restaurangen ligger i hjärtat av Kivik och serverar blandande rätter. Till förrätt kan du till exempel välja gratinerad chevré på äpple, medan du till huvudrätt kan välja Tortellini Gigante eller en Moules Frites.
  • Mandel och Målla. Mandel och Målla är ett Raw food-café med restaurang centralt beläget i Kivik. Här finns ett stort fokus på schyssta råvaror.

Hushållsnära tjänster

Många firmor som är verksamma i Kivik är det också över hela Österlen. Framförallt en firma verkar vara särskilt populär i Kivik. Tittar vi vad som ingår hos dem och jämför med en annan slumpvist utvald firma, är det ungefär samma saker. Kontorsstädning, hemstädning, storstädning är exempel på tjänster som båda firmorna erbjuder. Skillnaden är bara platserna, den ena firman erbjuder t.ex. kontorsstädning i Malmö, medan den andra gör det just på Österlen.

 

Näringslivet i övrigt

Kivik, med sitt natursköna läge nära havet, har fiske som en stor näring. En annan betydande näring för området är turismen. Många människor åker hit varje år för att njuta i de vackra miljöerna. Något som orten är känt för är Kiviks Musteri, som tillverkar glögg, vin och cider. Kiviks Musteri är något som lockar många, men det finns flera andra sevärdheter i området. Främst åker man dock kanske hit för att bara njuta av atmosfären och läget.